Pinceladas Esther

Pinceladas Esther
La riqueza de cada casa está en la capacidad de sus habitantes y de dejarnos sorprender por la vida, cada situación requiere esfuerzo. Abrir cajar y armarios siempre remueve la historia compartida y prepara para lo que está por llegar.

miércoles, 3 de enero de 2024

 Les llums de l’advent

L’altre dia vaig haver de baixar al centre i de sobte, em vaig trobar amb tot il·luminat, sí, va coincidir amb l’encesa de l’enllumenat de nadal a la ciutat, carrers molt plens de gent, concerts, moltes llums, ... em vaig sorprendre pensant que ja estàvem més a prop del Nadal del que realment estem, ja que faltava més d’un  mes.

Curiosament, l’Advent comença el diumenge dia 3 de desembre, així que tenim quatre setmanes per anar preparant la gran celebració del Nadal, de la vinguda de Jesús al món, de l’encarnació de Deu a la humanitat. Els cristians sabem que son uns dies en que intensifiquem en el nostre dia a dia, l’actitud d’espera i ens preparem per rebre el millor possible aquell que ve de nou a transformar-nos.

Doncs be, aquella tarda mentre caminava pels carrers plens de gent que gaudien de la bellesa d’una ciutat engalanada per a una gran festa, pensava quantes d’aquelles persones serien conscients de que el més important és fer brillar el nostre interior, preparar aquesta llum pròpia per a que pugui il·luminar el nostre entorn com aquella nit es va il·luminar aquell pessebre.

I clar, caminant també vaig poder veure tantes persones que, ho fan capficades en si mateixes, tot pensant en allò que, segurament, no brilla en les seves vides, o inclús en allò que fa mal i no permet, ni tan sols, sentir la pròpia llum interior, i no em refereixo només a les persones sense llar que, també vaig anar trobant, sinó en totes aquelles que no tenen la pau i esperança que cal per sostenir el dia a dia amb un somriure.

Llavors em vaig sentir amb el deure de portar més llum allà a on estigui, a casa, a la feina, als grups, ... al carrer, sento que cal molta llum i esperança i aquest temps ens pot ajudar a ser-ne portadores.


Esther Borrego Linares


(article publicat a catalunya Cristiana  el 10 de desembre de 2024)




LAS LUCES DE ADVIENTO

El otro día bajé al centro y me encontré con todo iluminado. Sí, coin-cidió con el encendido de las luces de Navidad en la ciudad: calles muy llenas de gente, conciertos, muchas luces… me sorprendí pensando que ya estábamos más cerca de Navidad de lo que realmente estamos, ya que faltaba más de un mes. 

Curiosamente, Adviento empieza el domingo día 3 de diciembre, así que tenemos cuatro semanas para ir preparando la gran celebración de Navidad, de la venida de Jesús al mundo, de la encarnación de Dios en la humanidad. Los cristianos sabemos que son unos días en los que se intensifican en nuestro día a día la actitud de espera, y nos preparamos para recibir lo mejor posible a aquel que viene de nuevo a transformarnos.

Pues bien, aquella tarde mientras caminaba por las calles llenas de gente que disfrutaban de la belleza de una ciudad engalanada para una gran fiesta, pensaba en cuántas de aquellas personas serían consci-entes de que lo más importante es hacer brillar nuestro interior, preparar esta luz propia para que pueda iluminar nuestro entorno como aquella noche se iluminó aquel pesebre.

Y claro, caminando también pude ver a tantas personas que lo hacen ensimismadas, pensando en lo que, seguramente, no brilla en sus vidas, o incluso en lo que hace daño y no permite, ni siquiera, sentir la propia luz interior; no me refiero sólo a las personas sin hogar, que también fui encontrando, sino a todas aquellas que no tienen la paz y esperanza que se necesita para sostener el día a día con una sonrisa.

Entonces me sentí con el deber de llevar más luz allí donde esté: en casa, en el trabajo, en los grupos… en la calle. Siento que hace falta mucha luz y esperanza, y este tiempo nos puede ayudar a ser portado-ras de ello.

Esther Borrego Linares


(artículo publicado en catalunya Cristiana  el 10 de deciembre de 2024)

No hay comentarios:

Publicar un comentario